emzirmek her şartta güzel..

9 Ocak 2014 Perşembe

Maşallah dediğim bir gün dayanıyor; otit..


Anaokuluna başladık,10 gün hastalıksız geçti,maşallah dediğim 1 gün dayanıyor  bu ara,"aman ne güzel hasta olmadı ada" dedim ertesi gün gece ada demez mi,anne kulağım ağrıyor!!!

Ertesi gün doktora götürdüm ve çok sık duyduğum hepte korktuğum teşhisi duydum "orta kulak iltihabı!!" 
Neden korkuyordun derseniz,eğer zamanında müdahale edilmezse  orta kulak iltihabı (otit) hızlı ilerleyip  duyu kaybına sebep olabiliyor ve bunun teşhisi için çocuğa bera testi yaptırmak mecburi! (Narkoz verilerek yapılan duyu testi) ayrıca igeü teşhis beyinde apseye bile sebep olabiliyor allah muhafaza:(

Aldık reçetemizi,koştuk eczaneye başladık ilaçlara,aradan 1 hafta geçti kontrole gittik ve Zerrin hanım "ilerleme yok ama gerileme de yok,ilaçlara devam" demez mi!

İlaçları düzgün kullanıyoruz neden düzelmiyor diye  söylerken ben,doktorumuz adanın burnunu ne sıklıkla temizleğimi  sordu ki,bizim evin şu aralar "en çok çığlığı kim atacak"yarışması sebebi bu,burun temizleme mevzuu.

Üstüne bir de Zerrin hanım,aras'ı muayene ederken asıl bombayı patlattı; aras'ta otit!!

Surat ifademi,ne hissettiğimi tahmin edersiniz heralde,birdi iki oldu,ay bana bi haller oldu!! 

Önümde 5 gün,arka fonda "the eye of the tiger" elimde otri bebe aspiratör ve sterimar evin içinde ada kaçıyor ben kovalıyorum,o bitiyor koca kişisi arası yakalıyor başlıyorum onun burnunu aspire etmeye:))

Şöyle bir gözünüzde canlandırın allah aşkına,evin içinde 2 bebe,2 side otit,anaları delirmiş babaları analarının şerrinden korkmuş ne dese,emrin olur modunda ve sürekli bir kovalamaca..o ara yanlışlıkla eve gelen misafirlerin bile burnuna sterimar'ı dayamış olabilirim, o derece şuurumu kaybettim:)

Neyse 5 günün sonunda yine gittik,Zerrin hanıma, allahtan kurtulmuştu bebeler otitten,tam tersi durumda muhtemelen çocuklar darulaceze filan sığınma haklarını kullanacaklardı yazık:)

Neyse biz kurtulduk ama kısa kısa neler yaptım anlatayım;

İlk başta şunu söyliyim doktora gittğimizde adanında arasında  şiddetli bir kulak ağrısı yoktu yani herkeste çok şiddetli ağrı olacak diye bir kaide yok ama arada çocuğunuzun kulağına dokunarak anlayabilirsiniz,ağrı varsa çocuğunuz mutlaka tepki verecektir.


1) antibiyotik kullandık her ne kadar istemesemde inatlaşamadım kulak ağrısından korktuğum için.

2) sürekli çocukların burnunu aspire ettim,okyanus suyu,sterimar ve otri bebe aspiratörü hiç yanımdan ayırmadım.

3) ikisininde sık banyo ile burunlarını açmaya çalıştım.banyo sonrası kurutma makinası tuttum az az kulaklarına.

4) sıcak havlu ile kompres yaptım kulaklarına.

5)ada da otitin bir etkisi olarak öksürük vardı,benim bebeler nebulizatörü reddettikleri yada hava verirken habire debelendikleri için aerochamber kullandım.

6)dışarı çıktığımızda normal zamandan 2kat fazla kapalı tuttum kulaklarını yani şapkanın üstüne birde kapüşonu kapatıyordum soğuk almamaları için.


Otit bulaşıcı bir hastalık değil,burun tıkanıklığından sebep kulaktaki sıvı artıyor ve otit böyle başlamış oluyor ama dikkat edilmesi gerekn en önemli şeylerden biri,çocuğunuz otit ise grip olan kimseyle  yanyana getirmeyin  çünkü hem süreç uzuyor hemde çocuk için daha ağrılı bir dönem oluyor.

Otit'ten uzak,sağlıklı günler dilerim:))



1 yorum:

  1. canım çok geçmiş olsun... biz de iki hafta önce benzer bir durum atlattık... Aslı'yı rutin iki yaş kontrolüne götürdüm de doktorumuz orta kulak iltihabı ver deyince aaa kulağını tutuyor ama diş zannediyoruz dedim.... hemen antibiyotiğe başladık... iki gün sonra da Aysu kulağım ağrıyor demeye başlayınca doktorlara götürdüm bir şey yok ama genizde akıntı sebep olabilir antibiyotiğe başlattım onu da... benim iki yaşındayken kulak zarım patlamış. küçük olduğum için tedavi olmuş ama her kış iğnelerle geçirmişim... Ondan ben de çok korkarım kulak iltihabından... Bir de annenin nazarı değer derler ya ben inanırım... Aysuya iştahı açıldı maşallah dediğim halde o gün ne yediyse çıkarttı, iki gün yemek yemedi... Aslıya iyi uyuyor dediğim gün gecesinde sabahlıyoruz uykusuzluktan.... Bütün kuzulara kocaman bir maşallah... Hep iyi olsunlar....

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Special design for Ada ve Aras ile Hayat by GeCe