emzirmek her şartta güzel..

16 Ocak 2014 Perşembe

Tan Sağtürk Akademi dopdolu..



Geçen pazar,Tan Sağtürk Bale akademisine davetliydik,her zaman gittiğimiz kafenin arkasında olduğu için yerini biliyordum ama 400 metrekare alana böyle donanımlı ve insanı içine girer girmez sukunet ve huzurla dolduran bir yer olduğunu bilmiyordum haliyle.


Çok samimi şekilde karşılandık,çocukları içeride burcu ablaları ile (burcu da çocukluğundan beri tan sağtürk akademi de eğitim almış ve şimdi  orada çocuklara eğitmenlik yapıyor.) dans etmeleri için bıraktık,hem cam bölmeden onları seyrettik hem sohbetimizi ettik.



Tan Sağtürk ve ekibinde en dikkatimi çeken,hepsinin bu işe inanılmaz gönül vermiş olmaları,amaçları çocuklara okullarına devam ederken hem baleyi sevdirmek hem 8 senenin sonunda MEB bağlı diploma kazandırmak.






Hepimiz  baleyi,estetik bir sanat dalı olarak görürüken aslında kaçırdımığımız önemli bir nokta var,bale aynı zamanda çocuğa reflekslerini iyi kullanmayı,özgüvenli olmayı,disiplini ve yılmadan çalışması gerektiğini öğreten bir sanat dalı.

Tan Sağtürk,sadece çocuklar için değil yetişkinler için de bale eğitimi var,bunu duyduğumda çok şaşırdım çünkü hayatında hiç bale yapmamış birinin belli bir yaştan sonra bale yapması nasıl olur diye kafam  karıştı,Tan bey durumu şöyle özetledi,pilates nasıl duruş bozukluğuna çözüm oluyorsa,düşünün ki pilates,bale kökenli bir spor ve balenin yetişkinlere de katacağı fiziksel ve ruhsal kazanım çok daha fazla.


Bunun yanında,yetişkinler için zumba (kendim için düşünüyorum:)), fotoğrafçılık ve müzik kursları mevcut Tan Sağtürk Akademi'de.

Zaten Tan Sağtürk 'ün hayali bir müzik orkestrası kurmak ve gelecek sene 35. Sanat yılını kutlarken Tan Sağtürk akademi öğrencileri ile Zorlu Center'da sahneye çıkmakmış ki hiç kaçırmak istemeyeceğim bir gösteri olacağı kesin:)




Burada cidden profesyonel bir çalışma var,çocuğun baleye ilk başlarken kondisyonu ölçümlerle ortaya çıkarılıyor.öyle çat diye,hadi derse alalım demeden önce çocuğun kondisyonu,esnekliği herşey ölçülüp ona göre olan seviyeden başlatılıyor.

Bence bu akademi çocuğunun bale ile gelişmesini,bale disiplini ile büyümesini isteyen anneler için vazgeçilmez adres:)



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Special design for Ada ve Aras ile Hayat by GeCe