emzirmek her şartta güzel..

6 Ocak 2014 Pazartesi

Kör Uçuş (azmin hikayesi) =TURGOK

Geçen gün Tavsiye Evinde  (www.tavsiyekanali.com) muhteşem insanlarla tanışma fırsatı buldum.inanın hangisinden başlayacağımı bilmiyorum.

İlk olarak TURGOK'ten başlıyayım (www.turgok.org).Turgok'un kurucusu Gültekin Yazgan'ın çok etkileyici ve bir o kadar zorlu hayat hikayesini dinlemekle başladık toplantımıza,küçük yaşta gözlerini kaybetmiş fakat hayata küsmemiş bir çocuk..Ankara Hukuk' u kazanmış,Altı Nokta Körler Derneğini kurmuş,Ticaret Lisesinde öğretmenlik yapmış bununla da yetinmeyip,İzmir'e tayini isteyip,görebilen öğrencilere öğretmenlik yapma cesaretini göstermiş muhteşem  bir adam,isteyen herkesin neler yapabileceğini anlatan cesur bir adam...

Gültekin Yazgan'ın en büyük hayali bir Görme Engelliler  Kütüphanesi  açabilmekmiş.Bu muhteşem insanın hikayesini bize aktaran ise yine enaz onun kadar şahane bir kadın, sn.Tülay  Yazgan,rahmetli Gültekin  beyin eşi,kendiside  eşi ile birlikte bu ideallere baş koymuş,eşini sonuna kadar desteklemiş,hep yanında sağlam durmuş ve duruşuyla bize örnek olmadı gereken bir kadın.oğulları Yankı Yazgan hepimizin  yakından tanıdığı bir psikyatr ve babasının adını yaşatabilmek için onun büyük çabaları var.



Gerçekten  hayran kaldım Tülay hanıma.Tülay hanım eşi vefat ettikten sonra Gültekin  beyin hayattayken hep istediği "Ödünç Kabartma Kitap" projesini  geliştirmiş,eşinin istediği gibi,kütüphaneyi ilerletmiş ve bu uğurda hala canla başka çalışıyor.

Türkiye'nin neresinde olursa olsun,herhangi bir kitabı bu kütüphaneye ulaştırdığınızda sizin için kabartma kitap haline getiriyorlar,ve bu iş için asla para almıyorlar. Görme engelliler  kütüphanesi bağışlarla ayakta duran bir kurum ,pekiyi biz neler yapabiliriz??

Sn. Gültekin Yazgan ile ilgili yazılan  "Kör Uçuşu" veya Doğan Cüceloğlu kaleminden  "Onlar Benim Kahramanım" adlı kitapları  satın  alabiliriz, sadece 10 tl. Karşılığı bu bilekliklerden bol miktarda alıp çevremize  hediye edebiliriz ki böylece  kuruma faydamız olacaktır.





Böyle şahane insanlarla tanıştığım için gerçekten çok mutluyum,keşke hepimiz rahmetli Gültekin bey ve sevgili eşi Tülay hanım kadar azimli olabilsek.




Yine o gün tanıştığım "Kızlar Çocukları" da ' Görme Engelliler Kütüphanesi 'ne destek veren,sergiler açan ve sıcacık iki kız kardeş hemde ne marifetli kızkardeşler :))beni benden alan tatlarıyla günümüzü tatlandırdılar.hele o "şeftali"nasıl şahane anlatamam,"kara bela"ismiyle müsemma bir tat gerçekten yedikçe insanın yiyesi geliyor:)) ilk fırsatta "kızçocukları" ndan sipariş vermeyi düşünüyorum açıkçası sadece kendime özel:))





Facebook.com/kizcocuklari 
Twitter/kizcocuklari
İnstagram/kizcocuklari
Nurdan Toper: 0531 737 08 21
 
Bu güzel güne vesile olan sevgili Renan Tavukçuoğlu(www.tavsiyekanali.com) ,sevgili Defne Ongun Müminoğlu (www.sifirkilometrebizdiklar.com) ve sevgili Banu Tozluyurt (www.banutozluyurt.com) 'a çok teşekkür ederim.Gerçekten kör uçuş ne demek şimdi biliyorum ve imkansız yokmuş diyorum:))
 
www.turgok.org

www.farkyaratanlar.org

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Special design for Ada ve Aras ile Hayat by GeCe