emzirmek her şartta güzel..

30 Temmuz 2014 Çarşamba

El-Ayak-Ağız Hastalığı..




Bütün bir kış hastlalıklardan çocuklar,ben ve tanıdığım tüm anneler o kadar yorulduk ve bıktık ki hepimiz bir özlemle yazın gelmesini bekledik ama sanırım değişen ekolojik dengeler sayesinde yaz,kış artık farketmez hale geldi maalesef..

Çocuklar yine hasta yine her 15 günde  bir doktordayız.. Ancak bu sefer  çevremde,yakın dostlarımda çok sık duyduğum başka bir hastalığı yazmak istiyorum.. 

El-Ayak-Ağız Hastalığı,yaz ile birlikte çok sık duyduğum bir hastalık haline geldi ,yakın dostlarımın çocukları ,kuzenimin oğlu derken öğrendim ki Ada'nın geçirdiği -Öpücük Hastalığı- gibi bu hastalıkta ilaçsız,uzun ve yıpratıcı bir dönemle bitiyor.




Bu hastalık en çok,El-Ayak-Ağız hastalığını taşıyan birinden veya  enfekte havuz suyunun yutulmasıyla  bulaşıyor..

Belirtileri; dirençli ateş,el-ayakta kırmızı lekeler,üstü su toplamış  büyük sivilceler,ağızda aft..

Genelde 10 yaş altı çocuklarda rastlanıyor ve yaklaşık 1 hafta ile 10 gün arasında sürüyor.bu süre zarfında  çocuk boğazdaki yaralar yüzünden hiç birşey yiyemiyor.. 

Doktorlar, hastalık süresince çocuklara yumuşak,tanesiz yiyecekler tükettirilmesini tavsiye ediyor..

Hastalık,bulaşıcı olduğu için başka çocuklardan uzak tutmak gerekiyor..

Hastalık  süresince hijen konusunda özel bir hassasiyet gerekiyor,ellerinizi yıkamadan çocuğunuza dokunmamak gibi..

Hastalık, 1 hafta ile10 gün içinde kendiliğinden yok oluyor,yaralar için doktorların tavsiyesi kaşıntıyı önleyici losyonlar dışında hastalığın geçmesini beklemekten başka çare yok ne yazık ki...

Uzun lafın kısası hastalıklar artık  yaz- kış dinlemiyor,öksürük,burun akması,artık hepimizin alıştığı şeyler oldu ama bulaşıcı hastalıklardan tüm çocuklar uzak olsun dilerim..

1 yorum:

  1. 14 aylik oglum gercirdi bu hastaligi.hemsirenin tavsiyesiyle dut surubu kullandik agiz ici yaralar icin cok faydasini gorduk.Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Special design for Ada ve Aras ile Hayat by GeCe