Malzemeler;
500 gr.tavuk kuşbaşı (kalça eti olursa daha lezzetli)
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı sirke
2yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz (az koyun çünkü soya sosuda tuzlu)
Karabiber
Rendelenmiş kaşar
çayın kusuruna bakmayın her daim var bizim evde:))
Yapılışı;
Efenim öncelikle azıcık zeytinyağı koyduğunuz borcama tavukları sonrada yukarıda yazılı olan malzemeleri(kaşar hariç) koyun ve ya allah deyip harmanlayın.
Fırnınızı 180 dereceye ayarlayın 25-30 dakika tavuğunuz piştikten sonra kaşarıda üstüne koyup tekrar fırına verin 5 dakika sonra mis gibi soya soslu meşhur sado usulü tavuğunuz sofrada:))
Afiyet olsun:))
Not;çocuklara yapacağım zaman soya sosu koymuyorum çünkü soya sosunun içinde oströjenle ilgili bir malzeme olduğunu duymuştum annemin doktorundan,sizde koymayın çocuklar yiyeceği zaman derim:)
0 yorum:
Yorum Gönder