Sorunun cevabını olumlu verebilmeyi o kadar isterdim ki ama maalesef,eğer çocuğunuza tecrit hayatı yaşatmıyorsanız ,çocuğunuzu bulaşıcı hastalıklardan korumak tümüyle mümkün değil ancak önlem almak mümkün.
Beta ve influenza virüslerininbelirtileri neredeyse aynı;boğaz ağrısı,yutkunmakta güçlük,yüksek ateş,bulantı,kusma,kızarıklık,boğaz kültürüne bakılmadan da anlaşılamıyor..antibiyotik almadan geçmesi mümkün değil gibi her iki virüs çeşidininde.
Şu sıralar, influenza ve benzer virüsler,üst solunum yolu enfeksiyonları,mide ve bağırsak enfeksiyonları çocuklar arasında çok yaygın maalesef,peki tedbirleri nelerdir belki tamamen engellemek mümkün değil ama tedbir almakta önemli.
1)eğer çocuğunuz anaokuluna veya okula gidiyorsa maalesef yapacak bir şey yok gibi,çünkü bu tip bulaşıcı hastalıklar ortak kullanım alanlarından sık bulaşıyor,en azından çalışmayan anneyseniz eğer,çocuğunuzu o dönemde okula göndermeyerek diğer çocuklara bulaşmasını engelleyebilirsiniz.
Birde çocuğunuz,anaokulundan eve geldiğinde banyo yaptırmak,üstüne tamaen değiştirmek faydalı olacaktır.
2) çocuğunuzda,el yıkamayı alışkanlık haline getirin.siz ne kadar dikkat ederseniz edin,çocuk bu işte,her yere dokunuyor sonrada hop o el ağıza:/ o zaman mümkün olduğunca çok eller yıkanacak.çocukların buna pek itirazı olacağını zannetmem:) (geneli suyu sever).Sizde mutlaka çocuğunuza dokunöadan önce ellerinizi yıkayın.
3) Kapalı alanlara,Avm lere mümkün olduğunca çocuğunuzla gitmeyin.bu kış aylarında evde çocuğu oyalamak her ne kadar zor olsa da kar-zarar hesabı yapmak zorundayız.
4) Bol miktarda su tüketilmeli.
5) Çocuğunuzun tüketeceği sebzelerin,etin çok iyi piştiğinden emin olun.
6) Kullandığınız biberon,emzik,tabak,çatal gibi malzemelerin çok iyi sterilize edildiğinden emin olun.
7) Biz milletçe çok severiz,her gördüğümüzü öperiz,sarılırız,tokalaşırız ki bizde encresmi olanı bu! Dur bi arkadaş ya bu ara selamlaşalım olur mu:)
8) Başıma geldiği için söylüyorum,mecbur kalmadıkça hastaneye gitmeyin,imza;geçen sene hastaneden virüs anne:/
9) Hastane ortamından virüs aldık dediğim gibi,mecbursanız mümkünse arabada bekleyin randevu saatinizi.
10) Çocuğunuza kış aylarında,soğuk algınlığına karşı ıhlamur gibi bitki çaylarını içirebilirsiniz,tabii eğer içiyorlarsa ve hatta içine bal katmanız da çok faydalı olacaktır.
11) Doktorunuza mutlaka,nelere yapabileceğinizi danışın.üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koyurucu vitaminler önebilir.
Her türlü önlemi alsakta,bu tip bulaşıcı hastalıklarda,yetişkinler taşıyıcı olurken,çocuklar ciddi şekilde etkilenebiliyor,o yüzden hiç anlamadığımız bir şeklide çocuklara bulaşabiliyor.tedbirleri aldıktan sonrasında yapılacak en mantıklı şey,ateş,kusma,yutkunmada zorluk hissedildiği anda doktronuza görünmek.
Kış ayları bir an önce bitsin ve virüs,grip her ne cinsse çocuklarımızı helak eden hastalıklar bir an önce ortadan kalksın dilerim:)
0 yorum:
Yorum Gönder