emzirmek her şartta güzel..

26 Aralık 2013 Perşembe

Doğumgünü denince akla;tamam şimdi buldum:))



Peki çocuğunuzun doğumgünü  hazırlıklarına başlarken nereden başlamalısınız?

Belki size yardımcı olur diye listelemek istiyorum;

1)mekan; mutlaka ve mutlaka çocukların eğlenebileceği oyun odası büyük ve ferah bir mekan olmalı
(Evde yapacaksanız bir odayı sadece oyuncuklarla doldurun,artık allah ne verdiyse:))
Eğer çocuğunuz yaz bebeğiyse çok şanslısınız çünkü yazın açık mekanlarda,bahçelerde yapılan doğumgünlerinde diğer çocuklarda keyiflerince eğleniyorlar.

2) konsept ; burada önemli olan çocuğunuzun hangi çizgi film kahramanını sevdiği yada hangi renkleri(adanın deli olduğu bir karakter olmadığından ben mor,lila ve pembe  yapmıştım herşeyi)



3)süsleme ; burada önemli olan konsept seçiminiz,ona göre süsleme yapmak çok kolay

4)oyun ablası ; olmazsa olmaz gönül ister ki hep bizimle olsunlar:))

5)ikramlar ; tavsiyem sabah saatlerinde organizasyon çünkü her çocuk kahvaltı yapıyor ama diğer öğünlerde her çocuk örn; makarna yada börek  yemeyebiliyor.öğle saatlerinde olursa,anneler için kek,börek,dolma,çocuklar için genel geçer,köfte,pilav.


6)cupcake-kurabiye-şeker büfesi: pastanıza ve konseptinize uygun cupcake ve kurabiyeler seçersiniz ki bu ara inanılmaz yaratıcı seçenekler var özellikle ig alemindeki başarılı butik pastacı arkadaşlarda:)


7)fotoğraf ; her doğumgününde olmasa da en az 1doğumgününde beğendiğiniz bir fotoğrafçı ile çalışın derim.biz bu sene liseden arkadaşım sevgili Tuğba Tünay ile çalıştık ve sonuç beklediğimden daha güzel fotoğraflar (www.tugbatunay.com)

8)pasta ; tavsiyem;şeker hamurunu abartıp bıçak kesmez,kılıç kalkan gerektiren yerlerden uzak durun evet görüntü tamam da sonrası eziyet oluyor.


9) kostüm ; doğumgünü çocuğu için rengarenk tütüler ,erkek çocuklar için ise papyon favorim:)

Bu sırada ada'nın tütüsünü çok sevdiğim  arkadaşım çokotütü ayşe hazırladı:)



10)davetli listesi ; lcv şart:) yalnız tabii çocuk doğumgünü yapıyorsanız,çağıracağınız arkadaşlarınızın da çocuklu olacağı ve işin içinde çocuk varsa programların dakika içinde şaştığı düşünülürse siz hep 5 kişi eksik hesaplayın:)

11) hediye; son olarak,davetlileriniz giderken,o güne ve çocuğunuzun doğumgününe özel ve hatıra niteliğinde bir hediye ile günü mutlu sonlandırabilirsiniz. Hem şık hem dekoratif bir sürü seçenek arasında seçim yapmak bazen zor.şık kolonya şişeleri,sabunlar,magnetler veya galvaniz mini kocalarda şekerlemeler,seçim sizin.
Maksat çocuğunuzun doğumgününden hatıra kalsın.

Bunca şeyi düşünmek bazen anne için zor olsa da,günlük koşturmaca içinde günün sonunda " iyi ki kutlamışız." diyeceksini eminim:)

O zaman "nice mutlu senelere :))""





0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Special design for Ada ve Aras ile Hayat by GeCe