emzirmek her şartta güzel..

20 Mart 2014 Perşembe

Süper Dadı..

Pek çoğumuz,Star tv  de yayınlanan  "Süper Dadı" programını biliyoruz.

Ben ilk denk geldiğimde tamamen tesadüfen  ( bizim evde tv açıksa ya çizgi film var ya da tv kapalı) kurgu olduğunu düşündüm açıkçası.bir kaç kere twitterda bu konunun konuşulduğunu ve ciddi olumsuz tepkiler  aldığını biliyorum Süper Dadı ' nın.

Düzenli olarak pedagog ile iletişim halinde bir anne olarak; kurallar genel geçer olsa da çocukların her birnini birbirinden farklı yapı ve özellikte olduğu kesin! Ayrıca hepimiz yaş,aile ve eğitim sebebiyle ebeveyn olarak aynı duruma farklı tepkiler veriyoruz haliyle. 

Mizaç,doğuştan gelen özellikler toplamı ise ,kişilik  sonradan gelişen karateristik özelliklerin toplamıdır diye biliyorum ( ünversitedeyken aldığım derslerden  ama iktisatçı kafası işte :)yanılmıyorum inşallah:)) yani çocuklarımız zaten kalıtsal bazı huylarla doğuyor üzerine bizim davranışlarımızla şekillenen ve hatta kemikleşen  kişilikler ortaya çıkıyor!

Pekiyi, "Süper Dadı" ne yapıyor da her durumda ve çocukta farklılık gösteren tepkiler,Süper Dadı,çocuğu ve aileyi ele alınca birden bire sihirli değnek değmiş gibi düzeliyor!!??



Açıkçası beni rahatsız eden programdaki psikologun kurgu olduğunu düşündüren bir çok sebep varken,geçen gün aynı psikologun muayenehanesine giden bir arkadaşımla sohbet edince şaşırdım kaldım.Arkadaşımın 3 yaşlarında bir oğlu ve 1 yaşında kızı var,bundan sonraki gelişmeleri arkadaşımın  birebir kendi yazımıyla aktarıyorum ve bundan sonra Özlem her  Süper Dadı ziyaretlerinden sonrasını ve çözümlerin işe yarayıp yaramadığını bize anlatacak:))

Bakalım Süper  Dadı neler söylemiş ve işe yaramış mı?


Merhaba, ben özlem

 benim 2,5 yaşında bir oğlum 1 yaşında bir kızım var .Kızım doğduktan sonra kıskançlıkla ilgili bir çok şey yaşadık . ilk zamanlarda oğlum kızımı yoksaydı evde öyle biri yokmuş gibi davrandı . 

kızım 6 aylık olduktan sonra itmeye,vurmaya oyunlarına almamaya başladı ve öfke nöbetleri geçirmeye başladı ve hala da geçiriyor.daha önceleri bir çok kelime kullanarak kendini ifade eden oğlum konuşmamaya başladı!!başa çıkmak benım için zorlaşmıştı.inatçı tavırlar istediği şeyler yapılmadığında ağlamalar , bağırmalar . 2-3 tane pedagoga  götürdum.ama beni tatmin edici bir sonuc alamadım.

 Tam vazgeçmişken süper dadı (gözde ERDOĞAN) dan randevu aldım!!

Gerçeği söylemek gerekirse bana programı çok inandırıcı gelmiyordu.ama yinede şansımı denemek istedim sitesinden telefon numarasını buldum ve aradım telefona kendisi çıkıyor ofiste cuma ve cumartesi günü olduğunu söyledi cumartesi gününe randevu aldım ve eşim ben ve oğlum gittik.

Çok sıcak bir karşılamayla karşılaştık kapıyı kendisi açtı bizi odasına davet etti. ve başladık konuşmaya ben bütün problemlerimi anlattım.bazen dayanılmaz durumlar yaşadığımı nerede yanlış yaptığımı sordum?

Çocukların hepsinin aynı olmadığını farklı reaksiyon gösterdiğini söyledi.

bizim en önemli sorunumuz Tekin' nin yatağında yatağında yatmamasıydı. uyusada 2 saat sonra yanımıza gelirdi ağlayarak gözde hanım bize bir metod verdi.ve onu uyguladık inanmadım ama oldu başardık!!

 Tekin'i  yatağına yatırmadan konuştum artık sen büyüdün dedim ve sütünü yaptım yatağına yatırdım. ilk başta tabii itiraz etti ağladı yatmak istemedi  ama ben çok kararlıydım yatırdım. masal okudum ve sütünü içti ve uyudu o sırada yanındayım gibi sözler söyledim bu 2-3 gün kadar sürdü ama artık tekin kendi yatagında uyuyor geceleri kalkmıyor! 

Burada önemli olan; çocuk kalktıgında hiç konuşmadan çocugu tekrar yatırmak...biz bunu 2-3 gece eşim beraber yaptık bu çok etkili oluyor.


2. seansımız ise Tekin'in  öfke nöbeti üzerineydi.

Tekin  parka gidince dönmesi gelmesi çok zor oluyordu. hiç bir şekilde çıkaramıyordum  parktan . ağlıyor bağrıyor ve  bana çevreye rahatsızlık verıyormusuz gibi gelıyordu ve çok çekiniyordum. 


Bu durumumu Gözde hanıma anlattım ve çaresiz kaldığımı söyledim.

Böyle bir durumda,çocugu kenara çekip "sakin olmanı bekliyorum." " sakin olana kadar hiç bişey yapmayacağı" diyecekmişim ve en önemlisi evden çıkarken "parka gidiyoruz daha sonra x yere  gıdeceğiz ve eve donucegız"dıye anlatıcakmısım ve hala ağlıyor ve kriz yaşıyorsa en sevdiği meyve'yı yanımıza alıp dikkatini o yöne çekecekmısım kı bunları yaptıgımda gerçekten işe yaradı. 

Gözde hanımın bize söylediği yolumuzun uzun olduğuydu,çünkü Tekin'in inatlaşmaları,kendini ifade etmeyişi ve benim bu yüzden tekin'i anaokulunua göndermeyeşim... hatta kızım Lal ile ilgili problemlerimz hakkında seansa gidiceğiz ve tçm detaylarayıla  saadet vasıtasıyla sizinle paylaşacağım.


                                                      --- Bir sonraki yazı---
 
  ---Süper Dadı ile ilgili aklıma takılan sorular ve Özlem'in cevaplari---






3 yorum:

  1. programı hiç izleyemedim maalesef ama olumlu, olumsuz bir çok yorum okudum, duydum bende.Açıkçası bende kurgu olduğunu düşünenlerdenim, ama arkadaşın gerçekten memnun kalmış ayrıca bende 2. bebeğini bekleyen bir anne olarak kıskançlık konusunda epey endişe yaşıyorum.Tabi zaman ne gösterir bilinmez ama aklımda olsun Özlem Hanım, çünkü iyi bir psikolog bulmak gerçekten zor.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba yazılarınız gerçekten çok keyifli özellikle bu yazının devamı gelecek mi Acaba ;))

    YanıtlaSil
  3. Merhaba yazıların gerçekten çok keyifli öZellikle bu yazının devamını merak ediyorum ;))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Special design for Ada ve Aras ile Hayat by GeCe