emzirmek her şartta güzel..

7 Mart 2014 Cuma

8 mart- kadın olmak...



Kadın olmak,herşey olmak...
Herşeyden bir parça barındırmak,cam kırıklarının üstünde  yürüyebilmek,can kırıklarıyla baş edebilecek  gücü bulabilmek,hep vermek bazen(!)istemek ve herşeye herkese yetişebilmek...


Kadın olmak çok muhteşem,şahane vesaire... Evet kadın olduğum için kadın doğduğum için  çok mutluyum,detaycı olmayı,hatta onlarda boğulmayı yeğlerim bir erkek kadar DÜZ MANTIK :) bir fani olacağıma:))

Konuya döneyim neyse; 8 mart kadınlar günü bizde yeni yeni kutlanmaya başlayan diğer avrupa ülkelerinde resmi tatil olarak kutlanan bir gün.çünkü kadın gerçekten üstün!!!


 
Ünlüler "kadına şiddete son" isimli fotoğraf sergilerine poz veriyorlar,geliri kadın sığınma evlerine bağışlanıyor ne ala,ama bu günü biz değil başka kadınlar nasıl kutluyor merak ediyorum?

Misal adam karısını sürekli döverken,bugün 8 mart kadınlar günü bugün dövmeyeyim... Mi diyor??

Kadına şiddetin en çok olduğu,kadın cinayetlerinin gözle görülür şekilde arttığı bir ülkede keşke keyifle kutlayabilseydik ama bunları düşündükçe maalesef içimden gelmiyor böyle günleri neşeyle kutlamak:(

İnşallah bir gün kadına gerçekten fiziki güçsüzlüğünün koz olarak kullanılmadığı,itilip kakılmadığı velev ki böyle bir durum yaşandığı hakkını sonuna kadar savunan bir ülkede yaşarız da bu özel günleri içi dolu dolu kutlandığını görürüz..

Yine de adet yerini bulsun, 8 mart Dünya Emekçi  Kadınlar Günü kutlu olsun....

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Special design for Ada ve Aras ile Hayat by GeCe