emzirmek her şartta güzel..

9 Kasım 2013 Cumartesi

hayat;bir ilaç ismi :))






Hayat denen bu ilaç kiminde tüm etkisini gösterir;düzenli kullanımda dinç yapar,genç yapar,zihni açar,algıda seçiciliği had safhaya çeker,kararları doğru verdirir,sağlam bastırır,kahkaha attırır,olumlu baktırır,yaraları iyi eder,kabuk bağlatır,gidenin arkasından çok üzülmeyi engeller 'aman canım sağolsun bir daha mı gelicem dünyaya' dedirtir,kariyer yaptırır,zirveye çıkartır,kaybetmeden kıymetini anlatır kısacası,randımanlı yaşatır. 


 Kimilerinde 'yan etkileri' görülür bu ilacın;kaşıntı yapar,kuruntu yapar,algıyı bozar,zihni bulandırır,hayatını karartır,karar vermek zordur geçekten yaşamak bu mudur???pembe mi mor mu diye takılır kalırsın bir mağazada bir stand da ki herhangi bir kazağa saatlerce düşünürsün hangisini alsam acaba???mesele kazak ,ıvır zıvır değildir aslında mesele karar verme güçlüğündür had safhada, niye böyle oldum diye düşünmeye başlarsın ,yan etki midir yoksa hayatın ta kendisi midir sorgularsın?

Sonunda  cevap bulmazsın ama en az 1 bilmedin 2 seneni bu anlamsız sorulara harcarsın,bir bakarsın orta bir noktadasın,öne ,arkaya ,sağa ,sola nereye gitsen acaba?? 

Geçmişe dönüş yoksa geleceğe bakarsın ama şafak karanlık anlarsın.askerlik değil ki bu say say bitsin ,günü gelince çıkıp gidesin,vade koymuşlar hepimizin başına ,günü gelince çekileceksin hizaya :)) 'İyi düşün İyi olsun' 'secret yap kardeş kurtulursun' oldu tek derdim buydu!!!! 


 En mutlu olduğun anda dibe vurursun,kafa üstü çakılırsın mesela,'yok olamaz 'dediğin şeyler olur,'şaka programındayım sanırsın kendini yada bir rüyada.terse döner her şey bir anda,cebindeki para,bir haller olmuş aşık olduğun adama,zam gelmez beklediğin maaşa,ya da yapamamışsındır bu sene sıçrama.hiç beklemediğin anda terse döner bir anda işler.

Beklentilerinin  yerinde yeller eser,zaten hayat,beklentisiz insanı sever,ona gösterir türlü türlü müjdeler.yanlış istikamette seyreder,yan etki görenler,olmamıştır beklenenler,hatta üstüne bir de elindekiler uçup gider.bir çimdiklese de uyansam,yok beni kurtaran,hiç geçmez mi bu yan etki sana karalar bağlatan,geçer ama zaman alır,önce seni adamakıllı kıvrandırır.akıllandırır.

Hiç gözünün yaşına bakmaz hayat,maliyeden beter sorguya alır  ya da tam tersi etki yapar kimi zaman 'batsın bu dünya' mırıldanırken bir anda pembe bulutlar gezmeye başlar başında.,eda misali düşersin aşka,bağlanırsın tekrar hayata,beklersin her gecenin sabahla kavuşmasını heyecanla,ve ulaşırsın hayatında bir anlamda doruğa,geçersin farklı boyutlara,şükredersin ,teşekkür edersin ailene getirdikleri için seni dünyaya,gelir terfin hiç beklemediğin bir anda,çalar ‘ne güzel hayat’ arka fonda,en güzel sensindir çevrende şu anda,o geçen gözüne çarpan sivilce bile kaybolur suratında,bakmalara doyamazsın kendine aynalarda,takdirler toplamışsındır aklınla.


 eh tabi bir de kader var yok sayamayacağımız,'bunu beğenmedim yenisi lütfen' diye atamayacağımız,metafizik filan uğraşmayın boşuna ne yazılıysa onu yaşıyoruz aslında herkesin parmak izi gibi farklı kaderi kimi gülmeye kimi part time ağlamaya endeksli.daha doğarken yazılmış kaderin,sen yapma etme desen de dinletemezsin,ne yazılıysa razı olacaksın kaderine,bağlı kalmak zorundasın o,akıl sır ermeyen,metne.kader de varsa olursun başbakan bile.okumadın mı hiç başarı öykülerinde,şahit olmadın mı köyden alıp çobanı nasıl milyarder ettiğine.sadece azim,çalışkanlıkları mı sanırsan yanılırsın,Yaradan ‘ yürü ya kulum’ demiştir bir de.


Bir yere kadar kadercilikte,yaradan yazmış düşeni nasibine de akıl vermiş sana birde,arada bir başın sıkışırsa,işin düşerse kullan diye.onu da sakın es geçme,paslanmasın arada bir bakım yaptır akülerine,bağlantı yerlerine.geçemeyeceğin olaylar olsa da önüne,bazı şeyler senin elinde,iyi kullan hayatı,aksatma ilacı. 

 Şans faktörü yabana atılamaz,hayat burada da isterse sana katılır isterse katılmaz.kimi düşerken dört ayağının üstüne,kiminin ayağı beş yerden kırılır bir basamak inse.şans önemlidir hayatın içinde ve yine burada bağlanırız metafiziğe,o da değil ki senin elinde,gününü gününü tutmaz,seni sabahtan uyarmaz,nerede rast gider nerede köstekler hiç belli olmaz.

Adamırezil de eder vezir de şakası olmaz.milyonlarca adam varken dünya üzerinde ,seçersin içlerinden bir tane,iyi ya da kötü belli değildir şu halde,kavun değil ki,bakabilesin belirtilerine,şansına,kaderine ,kapılıp gidersin bir bilinmeze.piyango vurur kimine,prense döner adam kondurunca yanağına buse,kimi ise küfür ettirir talihine,bunu bana layık gördün diye.

Hiç belli olmaz sağı solu,bir şaşırtır bir buldurur yolu.bildiğin yol en iyi yoldur,boş ver kestirmeleri,git dosdoğru.yeteneğin vardır misal resme ya da şarkı söylemeye. 

Ama izin alman gerekir önce,mühimdir hayat denen ilacın rastlaman iyi gününe,şansında müsaade ederse kavuşursun paraya,şöhrete,yok izinvermezse,belki satılır,olağanüstü resimlerin sen ölünce büyük müzayedelerde.torunlarına kalır parası,sen gömüldün bir kere,diğer tarafa yapamazlar ki banka hesabına havale. 

 Prospektüsü yok bu 'HAYAT' denen ilacın yani okuyup karar veremiyor insan,azar azar mı başlasam tam ortasına mı atlasam??

En iyisi her şeyi bırakmak akışına uğraşmamak lazım bu ilacın anlamıyla,kimyasıyla..

Yaşamak için sebebe gerek yok,dipsiz bir kuyu,inanılmaz bir macera,kimi zaman aksiyon filmine döner başlı başına,kimi zaman romantizm vurur tavana,kimi zaman ise vurdurur tabana kuvvet yollara,şans eline geçipte,hayat karşına geçip ‘ hadi yaşa bakalım beni’ deyince,yok öyle peşin fiyatına vade farksız on taksitle,hakkın sadece bir kere,bunu düşünmek ,kafa yormak bile çevirir adamı deliye.

Öyle bir ilaç ki bu sulu götürür susuz getirir dereye,iyi değerlendirene ne ala ama değerlendiremeyene acımaz,yok öyle yağma.

Bir anda gönderir azrail denen meleğini tepene,yakalar ensenden ‘hadi gitme vakti geldi’ diye,sen istediğin kadar debelen bir vedalaşsaydım sevdiklerimle diye..

Böyle de acımasızdır,tanıştırır şaka sandığımız,hiç umursamadan yaşadığımız gerçekle.o yüzden kimseye karşı hoyrat olma dedim ya geçen seferde.feleğini şaşırtır adama türlü aksiliklerle,araban bozulur olmadık yerde,gecenin bir vaktinde,adam seni terkeder gider ,sen beklerken evlenme teklif edecek diye.her şerrinde bir hayır gizlidir,sonradan çıkar gelir,boşuna üzülmüşüm dedirtir.ama bunu ancak şükretmeye bilene gösterir. bilmezsen eğer döndürür adamı bahtsız bedeviye,hem de hiç bakmaz iyi niyetine,tatlı sözüne,ilacı yuttun bir kere...

 Hoşgeldin hayatın gerçek yüzüne.

Çok fazla hırpalamaması dileğiyle.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Special design for Ada ve Aras ile Hayat by GeCe