Haftasonuna girerken,lezzetli bir tarif paylaştı bizimle şefimiiz:)
Bugün ne pişiricem diye düşünmeyin:)
Haydi mutfağa:)
Patlıcan kebap
Malzemeler;
1kg dana kuşbaşı et
1 yemek kaşığı
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
1 kg patlıcan
2 domates
4 adet çarlıiton biber
Tuz
Karabiber
Dana etini kendi suyuyla tencerede defne yaprağıyla birlikte,orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.et suyunu çektikten sonra doğranmış soğan ve sarımsağı içine atıyoruz.daha sonra salçasını ilave ediyoruz.4 su bardağı kadar su ilave ediyoruz.tuz ve karabiberide ekleyin pişmeye bırakıyoruz .
Patlıcanları alacalı doğrayıp,tuzlu suda bekletiyoruz.parmak şeklinde patlıcanları doğrayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
Et piştikten sonra bir fırın kabına koy.üstüne kızarmış patlıcanları,domatesleri ve çarliston biberleri üstüne dizin.180 derecede 20 dak fırında kaynat.
Afiyet olsun:)
Şefin lezzeti
Bayar caddesi sarı kanarya sokak yıldız Apt.No 5/A Kozyatağı
216 372 88 01
sefinlezzeti@hotmail.com
Bayar caddesi sarı kanarya sokak yıldız Apt.No 5/A Kozyatağı
216 372 88 01
sefinlezzeti@hotmail.com
İnstagram/sefinlezzeti
0 yorum:
Yorum Gönder