emzirmek her şartta güzel..

25 Haziran 2014 Çarşamba

ÇOCUKLARI ÖPMEDEN SEVELİM LÜTFEN...


Bol hastalıklı bir kıştı bizim  için...

Ada ve Aras önce orta kulak iltihabı geçirdi,sonra Ada'da arka arkaya 2 kez zatürre başlangıcı ve iğneler,arkasından her iki çocuğumda sayısız  kez boğaz enfeksiyonu ve işte asıl bomba geliyor,Öpücük Hastalığı....

Tıbbi adı,Epsteinn-Bar virüsü olan,nadir görülen,yetişkinlerde komalık eden ve tedavisi olmayan bu hastalık maalesef bizi buldu... 

Baştan almak gerekirse,Ada nisanın ilk pazarı,birden ateşlendi.Doktorumuz boğaz kültüründe herhangi bir virüse rastlanmayınca,evde ateş düşürücü ile tedaviye devam etmemizi söyledi.

Ada'nın ateşi gün içinde 2 veya 3 kere çıkyordu ama ateş düşürücüyü aldıktan sonra normale dönüyordu.

Hastalığın 5. Günü sabahı,Ada'nın ateşi 40' buldu ve ada kesinlikle hiç birşey yiyemediği için koşarak hastaneye gittik.

Alınan kanda Epsteinn-Barr virüsü çıktı yani Öpücük Hastalığı...







İlacı olmayan bu hastalıkta yapabileceğimiz tek şey,Ada'yı hastaneye yatırmak ve serum ile beslemekti ki bizde öyle yaptık..

Doktorumuz,bu hastalığı vücudun kendisinin yenmesi gerektiğini ve kalıcı bir hasar bırakmayacağını telkin ettiği için biraz rahatladım ama tabii gelen bütün diğer doktorları sorularımla bunaltmış olabilirim..


3 gün süren hastane maceramız sonunda sağlıklı bir şekilde eve döndük ama  anne olarak bende bu hastalık takıntı sebebi olmadı dersem yalan olur. 

Pekiyi anaokuluna bile gitmeyen  ada bu hastalığı nereden aldı?? 

Adı üstünde,bu hastalığı taşıyan biri ada'yı öptüğü için yaşadık biz bunları, ve maalesef hastalığın kuluçka dönemi 20 gün olduğu için aras'ı da uzun süre herkesten uzak tutmak zorunda kaldık.

Çünkü Aras'a da geçmiş olma ihtimaline karşı ailedeki diğer bebekleri ve arkadaşlarımın çocuklarını düşünmemiz gerekiyordu.



Velhasıl,her ne kadar dikkat etsemde ve aslında hiç bir çocuğu şapur şupur öperek sevmesemde, tekrar tekrar söylüyorum; 

Siz kötü niyetle tabii ki böyle birşeye sebebiyet vermek istemezsiniz,belki bilmediğiniz bir hastalığınız var veya taşıyıcısınız..

Onlar daha çok küçük,bağışıklık sistemleri çok taze,lütfen,lütfen,lütfen....;

ÇOCUKLARI ÖPMEDEN SEVELİM...


Not: Bu yazıyı tüm sokak duvarlarına yazmak istiyorum yemin ederim!


2 yorum:

  1. çok çok geçmiş olsun ...ufacık bebekleri bile sıkı sıkı sarılıp öpen bir topluma ne desek boş uzak durun deyincede çocuğunda pek kıymetli diyen büyüklerim var malesef ama kim ne derse desin atlıyorum direk önlerine ufacık bedenleri okadar hassas tenleri varki bunu nasıl algılayamıyorlar aklım almıyor.

    YanıtlaSil
  2. Çok geçmiş olsun :(

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Special design for Ada ve Aras ile Hayat by GeCe