emzirmek her şartta güzel..

27 Haziran 2014 Cuma

2 çocuklu hayat ...



Ne zaman 2 çocuklu hatta 2 küçük çocuklu hayatı yazmaya yeltensem,o anki ruh halime göre, farklı bir şey yazıp vazgeçiyorum.

Misal bu yazıyı çocuklar uyurken yazıyorum ve iyi ki 2 çocuğum var diyorum,ama gündüz fırsat bulup yazıyor olsaydım ,başlık muhtemelen " imdaatt!!" olacaktı:))

2 çocuklu olmanın ruh hali saatten saate,günden geceye değişiyor çünkü..

Aslında tek cümleyle, arka arkaya 2 bebek büyütüyor olmak zor olsa da çok güzel hatta muhteşem.. 

Bazen birbirleriyle konuşmalarını izleyip,güldüğüm için muhteşem, kavgaları yüzünden kendimi odaya kapatmak istediğim için zor..



Aralarındaki ciddi anlamda  tek sorunun; beni paylaşamamaları olması ruhen  çok yorucu,fiziken inanılmaz  yıpratıcı bazen yetişmek imkansız..



Aynı anda ikiside kucağıma gelmek istiyor veya "o benim annem" çığlıkları yoruyor beni..

"İkinizinde  annesiyim" desemde duymuyorlar beni..bu paylaşılamama durumu çözümsüz kalıyor şimdilik..

Aras'ı uyuturken Ada'nın  tuvalete gitmesi gerekiyor,yardımcımız veya bir başkası (anneannesi tek kabul ettiği kişi) hiç kimseyi kabul etmiyor.. " anne sen götür beni tuvalete" diye kıvranıyor .. Aras uyku sersemi " bırakma  beni" diye ağlıyor.. 

Zor işte zor..

Yetişemiyorum,fiziksel olarak yetemiyorum,kendimi kötü hissediyorum sonra onları  birlikte oyun oynarken görünce mutlu oluyorum," oh be" diyorum...

2 çocuklu hayat,dakika dakika yaşanan bir gel-git hali...

Her kavga edişlerinde aynı şeyi düşünüyorum; ada'ya bu yaşta "abla" olma misyonunu yükleyerek ona haksızlık ettik...

Sonra kendimi düşünüyorum bende ada yaşlarındayken ablaydım,hatta 2 erkek kardeşim vardı, annemin söylediğine göre biz  hiç kavga etmezmişiz.. Bizde bir garipmişiz ya neyse:))

Tam 27 aydır 2 bebekle aynı evdeyim,anaokulunun hayatımıza girmesi ile çıkması aynı ana denk gelir maalesef.. Hastalıklar bitirdi ada'nın akademik hayatını:))

Belki doğru belki yanlış ama ada'nın anaokuluna aras'ın ise oyun grubuna başladıktan sonra çatışmalarının ya da  beni paylaşamamalarının son bulacağını hayal ediyorum... 

Neyse işte.. Bu şimdi ki 2 çocuklu anne ruh halim:)) yorgunum ama mutluyum.. yarın ne olurum bilmem:)) 

Yine yazarım,habersiz bırakmam:))

3 yorum:

  1. 2 çocuk zor hele yasları yakınsa daha da zor 8 yas aralıgına ragmen bazen benimde telleri yaktıgım katıksız gercektir :) + birde iş hayatını eklersem vur patlaısn çal oynasın modu hakim bizim evde :) herseye ragmen iyiki varlar demeden geçilmiyo işte her annenin nefes alma sebebi oluyor minik canavarlar..sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. mrb; zormu zoor iyi bilirim 5yıl bebek beklerken aralarının 18 olması allahımın taktırı sukredın kı hhalınıze aılenız yanınızda ve yardımcı alacak kadar maddı durumunuz elverıslı malesef bızde oda yok aılem malatyada yasıyor ınanın wc gıdecek fırsatım yok bas-zen saclarımı bıkac gun tarayamıyorum bıle suanda uyuyolarda yazıyorum .Herzaman kendımızden asagıda olana bakıp sukretmelı tabıkıı oylede krızler gecırsemde uyuyunca ozlesemde basarmak ıcın cok odunler verıyorum.Bıara dıkkat ettım 1 ay cop atmaya bıle gıtmemısım fırsatım yok baba bıkac dakk basımdan alsada yemek yapsam ıs yapsam utu yapsam dıye baktım olmuyo boguluyorum artık ıs oldugu yerde kalsın deyıp ufak ufak cıkıyoru bıtecegı yok cunkuu.sizi taktır edıyorum bakıyorsunuz kendınıze masallah cocuklarda cock cok bır yıl daha zorlar sızı bakın anneme bazen dert yanmaya ararım cocuum bu sene ıste sabret der ama aden 2. ıkı yasında her sormama bu sene dıyo oda uyutuyo benı hee:) vel hasıl yalnızlık zor cok zor :(
    su iğ. alemı cok hos ama sızın gıbı bıkac kısı daha var boyle egosu olmadan yazan ve zevkle takıp ettıgım sevıyorum ;) her nekadar adana gıbı bıyerde ıg den bıkac kısıyle samımıyet kurduk baya deyınce acayıp acayıp bana delı gozuyle baksalarda ben sevıyorum farklı ulke sehır ve kulturlerden ınsanlardan bırseyler ogrenıp fıkır alısverısı yapmayı Bende mı blog yazsam dıyorum bazen ama ne yer gezıyorum nede resıdance evlerde otellerde fotolar eklıyorum kım benı nıye okusunkı ......neyse cok uzatmadan cocuk bakmak zor zanaaat arkadaş......sevgıyle kalın

    YanıtlaSil
  3. Harikasin yaziyi sonuna kadar okuyamamis olsamda mutlak ilk fırsatta t um blogunu gozden gecireceğim bugun bebeklerim uyudugunda olabilir mesela...benim kuzucuklarimda 15 ay ara ile dogdular kizim 19.5 oglum 4.5 aylik muhtemelen gectigimiz yollardan sizde gectiniz biz de bulundugumuz durumu mutluluga ve oyuna çevirmek icin yasiyoruz...sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Special design for Ada ve Aras ile Hayat by GeCe