emzirmek her şartta güzel..

29 Ekim 2013 Salı

Akıllı telefonum olmadan ben bir hiçim:))

İlk telefonumu hatırlıyorum da  lise  son sınıfta dersaneye giderken almışlardı bana,96-97 ye denk geliyor işte, nokia uzun kızaklı bir modeldi,nasıl inanılmaz birşeydi,arayanın (genelde ve hatta hep annem arardı) bana nerede olursam olayım ulaşabilmesi!şimdi ki gibi 'ay çalmış duyamadım 'diyede bişey yok cantandan lülülülüüüü diye ses gelince herkes pür dikkat olurdu,e nihayetinde o zamanın icadı  tr sınırlarından yeni girmiş,herkesde keşfetme heyecanı( ay kendimi dedem gibi hissettim yeminle,dedemde radyonun ilk halini böyle anlatıo! Yaşlandım ben ya)

Neyse gel zaman git zaman açma,kapama hariç mesaj gönderir olduk bu mucize aletle,sonra fotoğraf çekmeye başladık vesaire..zaten gelişmeleri sizde bizzat yaşadınız.

sene 2006-2007 di gibi akıllı telefon steve  jobs dan olma apple dan dogma ıphone girdi hayatımıza,gelişemeler ardı sıra geldi,internet kullanımı,aplikasyonlar,mobil facebook,twitter,instagram ve bence bunların mobilize olması daha da geliştirdi sosyal medyayı,yani bu sosyal  medya gelişmezdi bu kadar herkesin elinde bir aklıllı telefon olmasa bana göre,fotoğrafı çekiosun ig de paylaşıyorsun hemde telefondan,o an başına bişey geliyor,canın sıkılıyor yada mutlu oluyorsun pat twittera yazıyorsun yine akıllı telefonun sayesinde,foursquare  var mesela o an bulunduğun mekanda kimler var,kaç kişi ikamet etmektesiniz herşey ayan beyan ortada,yani akıllı telefonlar sayesinde yaşıyoruz ve yansıtıyoruz herşeyi aslında.

Fakat evde benimki gibi 2adet bebe varsa,o elinizden bir an düşürmediğiniz telefonu gün gelir kızınız 1.5 yaşındayken balkondan atıverir ve arkasından "anne alo gitti!"der,siz öylece bakakalırsınız o vedalaşamadan sizden ayrılan bir nev-i organınız olmuş telefonunuzdan.

Hiç vakit kaybetmeden yenisini temin edersiniz,kocanıza akşam eve gelirken  1ekmek al der gibi "işten çık,koca kişisi git hemen bana bir apple al" dersiniz!! adamcağız şaşırır, elma istedi heralde hatunun canı der ,fakat siz eklersiniz son modelinden ne bulursan kap getir:))

Neyse hemen yeni telefona eklenir tüm aplikasyonlar,twitterlar,facebooklar,ve bilumum yeni ne varsa,emzirirken,çocuk uyuturken,yani sessiz kalınması gereken zamanlarda avcunuzda sıcacık bir el gibi apple'ınız,mesutsunuzdur,bahtiyarsınız:))

Gel zaman git zaman bu seferde evdeki 2.bebeden ve onun zulmünden çeken akıllı telefon "eeh yeter be"der ve reset atar kendine,artık ne anılarınız kalmıştır zihninde ne notlar,ne numaralar ne fotoğraflar.

siz tam onu kendine getirme ümidiyle yanıp tutuşurken ve ona sözler verirken"söz koruycam seni bebemin zulmünden"diye bir an "hadi peki"der akıllı telefon size,"bu seferlik affettim ama bu son,söyle o bebene bir daha vurrusa beni yerden yere,ne seni tanırım ne de geçmiş günlerin hatrını bilirim!" Son bir umutla sarılıp telefonunuza yeniden çıkarsınız birlikte elele bu yola.

Fakat arıza bebe durur mu,günler geçtikçe,sizin dalgın olduğunuz bi anda alır ve yerden yere vurur telefonunuzu,yoldaşınızı,can arkadaşınızı!!şimdi kime ne diyeceksin telefonun ekran kararmış,verdiğiniz sözler eskide kalmış ve de  tüm ortak geçmiş yanmış bitmiş kül olmuş.

İçinizde gram ümit olmadan gidilen genpa,belki demiş ama pek de heveslenmeyin siz en iyisi yeni telefonları inceleyin!!iyi tamamda ya bu akıllı telefonumdaki,fotoğraflar,notlar,numaralar!! Tez zamanda acil şifalar dileyip,telefonunuzun yoğun bakımdan çıkmasını beklerken tabii iletişimsiz olmaz diyerek eski bir akılsız telefona kul olursun işte böyle o güzelim apple nı korumassan!!

Ne whatsapp var,ne instagram dünyam karardı dünyam!!

Bir yes'e basıyorum bir no'ya olmuyor olmuyor dünya çok sıkıcı nidaları yükselirken,telefon hastanesinden gelen bir telefon ve yüklü bir taburcu faturasına rağmen dünya sana güzel sado,kavustun anılarına,instagrama,twitter'a:)) geceli kalkıp ekranını seviyorum telefonumun,iyiki varsın iyiki hayatımdasın sen olmasan ben napardım :))

Şimdi telefon hep en üst rafta,hatta üstüne dantel işleyip  üstüne örtme niyetindeyim,bebeden koruycam die niyet ettim sen utandırma yarabbim:))


2 yorum:

  1. Saadetçim bizi varya ıssız adaya götürürlerse de birlikte olursak aramayız bir süre telefon :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bi durumda ne arıycam ezgicim,o whatsapp olmaması beni bitirdi o dönem anladın sen:))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Special design for Ada ve Aras ile Hayat by GeCe